Τετάρτη

Off to Denmark

Loreena McKennitt - The Visit - 01. All Souls Night.mp3












Το τέρας της γραφειοκρατείας νικήθηκε!
Το μεσημέρι ήρθαν τα καλά νέα ότι παραδόξως το διαβατήριο είναι έτοιμο! Μόλις μέσα σε μια βδομάδα και παρά τις απογοητευτικές προβλέψεις των υπαλλήλων του αστυνομικού τμήματος όπου απευθύνθηκα, οι οποίοι σύμφωνα με την εμπειρία τους μιλούσαν για 10 με 12 μέρες, όσες χρειαζόταν δηλαδή για να χάσω την προγραμματισμένη πτήση μου. Nα που καμιά φορά κάτι δουλεύει γρήγορα σε αυτό το κράτος!!!Μερικές φορές τη λατρεύω ρε γαμώτο αυτή τη χώρα!!!!

Την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν εγκαταλείπω για λίγες μέρες τη Μεσόγειο και ταξιδεύω προς τον κρύο Βορρά, να βρω το φίλο μου τον kevlarsoul, να αλητέψουμε μαζί όπως το καλοκαίρι του 2000 στην Ουαλλία.

Nα κάνουμε planespotting στο κατώφλι του διαδρόμου στο Kastrup Intl. Airport της Κοπεγχάγης, να πάμε στο Ungdomshuset, στην Christiania, να περάσουμε τη γέφυρα Øresumdsbroen για να φτάσουμε στο Σουηδικό Malmo, να μεθύσουμε πλάι σε κατεστραμμένους Δανούς.


Έρχομαι λοιπόν πατρίδα του H.C. Andersen,του Von Trier και του Vinderberg, παγωμένη Σκανδιναβία, Βαλτική Θάλασσα, να μάθω τα σκληρά βόρειά σας ονόματα, να δω βαθιά στα γυναικεία γαλάζια σας μάτια, να σας αγαπήσω όπως όλες τις πατρίδες του κόσμου που αγάπησα κατά καιρούς!